1. /
  2. /
  3. Onderwerpen
  4. /

Belastingen

We raden je sterk aan om de documentatie over Belastingen instellen in WooCommerce en raadpleeg indien nodig een gekwalificeerd belastingadviseur voordat u FooSales gebruikt.

Belastingen instellen in WooCommerce #

FooSales gebruikt de ingebouwde WooCommerce Belastinginstellingen bij het toepassen van belastingen op bestellingen. Dit betekent dat alle fiscale instellingen en belastingtarieven die reeds zijn geconfigureerd voor uw WooCommerce winkel, automatisch worden toegepast binnen de FooSales apps. Ga naar

Ga naar WooCommerce > Instellingen > Belastingen om de belastinginstellingen van je winkel te configureren.

Woocommerce belastinginstellingen 13 12 21

Prijzen inclusief belasting Deze optie bepaalt hoe je productprijzen invoert en hoe belasting wordt toegepast op de prijzen.

"Ja, ik zal de prijzen inclusief belasting invoeren". betekent dat alle productprijzen in je winkel worden ingevoerd inclusief basisbelasting.

"Nee, ik zal de prijzen exclusief belasting invoeren". betekent dat alle productprijzen in je winkel worden ingevoerd exclusief basisbelasting.

Bereken belasting op basis van Bij het selecteren van een nieuw of bestaand klantprofiel bij het afrekenen, zal FooSales deze instelling gebruiken om te bepalen welk adres moet worden gebruikt bij het toepassen van belastingtarieven op de bestelling.

• Factuuradres klant
  • Verzendadres klant
  • Basisadres winkel
Belasting voor verzendklasse Instelling die momenteel niet wordt gebruikt door de FooSales apps.
Afronding Deze optie bepaalt of totalen worden afgerond per regel of op subtotaalniveau.
Extra belastingklassen FooSales ondersteunt zowel standaard belastingklassen en extra aangepaste belastingklassen.
Prijzen weergeven in de winkel Deze optie bepaalt hoe prijzen worden weergegeven in je shop/catalogus en binnen de FooSales apps. Kies uit inclusief/exclusief btw-weergave.
Prijzen weergeven tijdens het winkelen en afrekenen Deze optie bepaalt hoe de prijzen worden weergegeven in uw winkelwagen en checkout pagina's, zowel online als in de FooSales apps - het werkt onafhankelijk van uw catalogus prijzen. Kies uit inclusief/exclusief btw-weergave.
Prijs achtervoegsel Hiermee kun je het label onder de productprijs in FooSales wijzigen in bijvoorbeeld "excl. btw".
Belastingtotalen weergeven Dit bepaalt of meerdere belastingtarieven worden weergegeven als een gecombineerd totaal tijdens het afrekenen of als een gespecificeerde lijst met belastingen.

Ga naar WooCommerce > Instellingen > Belastingen > Standaardtarieven om de belastingtarieven van je winkel in te stellen.

FooSales ondersteunt zowel standaard belastingklassen evenals extra aangepaste belastingklassen.

Fs normale belastinginstellingen 02 03 22

Selectie belastingtarief #

Standaard wijzen de FooSales POS apps alle nieuwe orders toe aan de WooCommerce Gast Klant die de standaardlocatie van uw winkel erft. De WooCommerce Gast Klant gebruikt het adres van je winkel om de fiscale locatie van de gastklant te bepalen. Je kunt je adres instellen onder 'WooCommerce -> Instellingen -> Algemeen'.

Als je een belastingtarief voor je staat hebt ingesteld onder 'WooCommerce -> Instellingen -> Belasting -> Standaardtarieven' dan zal FooSales dit belastingtarief gebruiken. Als er geen belastingtarief is ingesteld voor jouw staat, dan wordt er geen belasting toegevoegd.

Als je wilt dat je fysieke winkel een andere standaard belastinglocatie gebruikt dan de online winkel, kun je een gebruiker/klantprofiel aanmaken (bijvoorbeeld 'POS Gastklant') en die klant instellen als de standaardklant. Om dit te doen, log je in op je website en navigeer je naar FooSales > Instellingen > Klanten en stel de Standaard klant optie naar het relevante klantprofiel.

Bij het selecteren van een nieuwe of bestaande klant profiel bij het afrekenen, zal FooSales gebruik maken van de WooCommerce 'Bereken belasting op basis van' om te bepalen welk adres moet worden gebruikt bij het toepassen van de relevante belastingtarieven op de bestelling.

Ga naar WooCommerce > Instellingen > Belastingen > Belasting berekenen op basis van om deze instelling te configureren op basis van een van de volgende opties:

• Factuuradres klant
  • Verzendadres klant
  • Basisadres winkel

Product Belastingstatus #

Je kunt de belastingstatus voor individuele producten instellen op Belastbaar, Alleen verzending of Geen. Als ingesteld op GeenDe belasting wordt niet toegepast op het product bij het afrekenen.

Belastingen en ontvangsten #

Standaardbelastingtarieven en eventuele verlaagde tarieven worden op bonnen weergegeven, samen met de naam van het relevante belastingtarief, het belastingpercentage en subtotalen.

Foosales Webontvangstbewijs afdrukken2