1. /
  2. /
  3. Onderwerpen
  4. /
  5. Betalingen
  6. /

Gesplitste betalingen

Met deelbetalingen of gesplitste betalingen kan een klant meerdere betalingsmethoden gebruiken (contant geld, kaart, cheque, enz.) om voor één bestelling te betalen. Ze kunnen ook een handige manier zijn voor vrienden, familie en collega's om te betalen voor groepsaankopen, gedeelde uitgaven of geschenken.

Gesplitste betalingen inschakelen #

Je kunt deze functie gebruiken door de Gesplitste betaling betaalmethode op het WooCommerce-scherm voor het beheer van betaalmethoden. Lees meer over betaalmethoden mogelijk maken en beheren voor FooSales.

Gesplitste betalingen Betalingsmethode

Gesplitste betalingen toevoegen tijdens het afrekenen #

Nadat je de FooSales app opnieuw hebt geladen, kun je het volgende selecteren Gesplitste betaling als betaalmethode. Klik op de Voeg toe knop om de interface voor gesplitste betalingen te openen.

Gesplitste betaling Afrekenen

Met de interface voor gesplitste betalingen kun je meerdere betalingen toevoegen met een combinatie van de andere ingeschakelde betalingsmethoden. Je kunt het volgende inschakelen autosplitsing die het verschuldigde saldo gelijkmatig zal verdelen over de toegevoegde betalingen. Je kunt nog steeds handmatig het bedrag aanpassen dat in rekening moet worden gebracht voor individuele betalingen. Zodra een betaling in rekening is gebracht, wordt het resterende verschuldigde saldo opnieuw gelijk verdeeld over de resterende onbetaalde betalingen.

Interface voor gesplitste betalingen

Zodra je klaar bent met het toevoegen en in rekening brengen van betalingen, kun je de bestelling in je winkel plaatsen. Let op: Het is mogelijk om een bestelling te plaatsen wanneer er een openstaand saldo is (bijvoorbeeld in scenario's waarbij de klant het resterende saldo bij afhaling betaalt), maar je krijgt een bevestigingsbericht te zien voordat je de bestelling plaatst.

Bestel Details #

Nadat de bestelling is verzonden, wordt het tabblad met de bestelgegevens op de Scherm Bestellingen worden alle betalingen voor de bestelling weergegeven. De afzonderlijke betalingen worden nu ook weergegeven als je een kassabon voor een bestelling afdrukt.

Details bestelling Gesplitste betalingen

Terugbetaling Gesplitste betalingen #

Het terugbetalen van een gesplitste betalingsopdracht werkt op dezelfde manier als een gewone bestelling terugbetalenAls u echter de Square of Stripe integratie voor het opladen van kaarten voor gesplitste betalingen, krijg je een extra derde stap in het terugbetalingsproces om afzonderlijke gesplitste betalingen terug te storten op de kaart die oorspronkelijk is opgeladen. Let op: het terugbetalen van een bestelling via de WooCommerce interface in je WordPress admin dashboard niet automatisch gesplitste betalingen terugbetalen, dus we raden sterk aan om dit in plaats daarvan te doen via de FooSales apps.

Terugbetaling Gesplitste betaling

POS Betalingen in WordPress #

Het FooSales menu in je WordPress admin dashboard heeft nu een submenu genaamd POS Betalingen. Dit scherm geeft een overzicht van alle afzonderlijke betalingen die zijn gedaan voor opdrachten die zijn ingediend met FooSales, ongeacht of er gebruik is gemaakt van gesplitste betalingen.

Pos Betalingen Lijst

Bij het openen van een bestelling die werd ingediend met behulp van FooSales in uw WordPress admin dashboard, zie je een extra meta box die alle POS betalingen van de bestelling vermeldt.

Bestellen met gesplitste betalingen

Bijwerken van POS-betalingen voor eerdere bestellingen #

Bestellingen die zijn geplaatst vóór FooSales invoegtoepassing versie 1.38.0 zullen automatisch hun POS Betalingen gegenereerd wanneer de bestelling wordt geopend in de WordPress admin dashboard. Deze automatisch gegenereerde POS Betalingen zal dan zichtbaar zijn op de POS Betalingen scherm. Als je bestellingen uit het verleden wilt bijwerken zodat hun POS-betalingen automatisch in bulk worden gegenereerd, kun je dit doen door het scherm Tabblad Betalingen in de FooSales plugin instellingen. Een teller laat zien hoeveel bestellingen die via FooSales zijn geplaatst, nog geen POS-betaling hebben ontvangen. Klik op de Bestellingen bijwerken knop om orders bij te werken in batches van 100.

Bestellingen uit het verleden bijwerken Pos Betalingen