1. /
  2. /
  3. Onderwerpen
  4. /
  5. Betalingen
  6. /

Square Integratie van betalingen

FooSales integreert met Square hardware om kaartbetalingen direct vast te leggen in de FooSales apps voor een naadloze kassa-ervaring. Er is geen noodzaak om productcatalogi synchroniseren tussen uw WooCommerce winkel en uw Square account. Ordertotalen worden verzonden naar Square bij het afrekenen en na de betaling succesvol wordt afgerond, FooSales vult automatisch de WooCommerce bestelling.

Opmerking: de add-on FooSales Square Betalingen is vereist voor de Square integratie die beschikbaar is als een optionele extra bij aankoop van een Plan voor één of meerdere domeinen en het is ook beschikbaar afzonderlijk als je het wilt toevoegen aan een bestaand plan.

Vereisten #

Het volgende is vereist voor de Square betalingsintegratie:

Setup #

Als je van plan bent om FooSales te integreren met een Square Voet, Lezer voor magneetstrip of Lezer voor contactloos en chipZorg ervoor dat u de Square Verkooppunt & Betaling app geïnstalleerd op de iPad of Android tablet die je gaat gebruiken voor FooSales.

Zodra u de Square Verkooppunt & Betaling app op uw tablet, log in op de app met uw Square accounts gebruikersnaam en wachtwoord.

Om ervoor te zorgen dat FooSales en de Square Point of Sale app met elkaar kunnen communiceren, moet je een nieuwe of een bestaande Square toepassing in uw Square Ontwikkelaars Dashboard.

Nieuwe Square-toepassing maken #

Open uw Square Ontwikkelaars Dashboard en kies Nieuwe toepassing, Uw eerste toepassing maken als het een nieuwe account is OF Open een eerder gemaakte applicatie als er al een bestaat in je account.

Square Ontwikkelaarsdashboard Applicatie maken

Bij het maken van een nieuwe toepassingmoet u een naam voor uw toepassing en ga akkoord met de Square Ontwikkelaar servicevoorwaarden.

. Open vervolgens uw nieuw aangemaakte applicatie of bestaande applicatie. Als u een nieuwe toepassing, zal het automatisch worden ingesteld op de nieuwste versie van de Square productie-API te gebruiken. Als u gebruik maakt van een bestaande applicatie, is het raadzaam dat deze wordt ingesteld op de nieuwste versie van de Square productie API te gebruiken voor de veiligheid en functionaliteit doeleinden. U kunt ervoor zorgen dat uw applicatie de productie API-versie is ingesteld op de nieuwste versie door te scrollen naar de onderkant van de Geloofsbrieven pagina.

Square Api versie 2022 06 27

Als u een bestaande applicatie, al een integratie setup met behulp van een oudere versie van de Square productie API, en je bent bezorgd over het breken van uw huidige implementatie door het veranderen van de API-versie, dan om veilig te zijn, raden wij u aan eerder een nieuwe applicatie voor uw FooSales integratie. Door te klikken op de

Door op de Productie tabblad ziet u uw unieke Toepassing ID en Toegangssleutel. U moet deze twee sleutels invoeren in uw FooSales WordPress plugin instellingen.

Square Toepassingsproductiereferenties

Selecteer vervolgens de Verkooppunt-API menuoptie en zorg ervoor dat u nog steeds de Productie tabblad geselecteerd.

Square Zandbak #

FooSales maakt gebruik van de Square Verkooppunt-API om betalingsverzoeken te sturen naar uw Square account.

Let op: De Point of Sale API wordt momenteel niet ondersteund door de Square Sandbox-omgeving. U kunt de huidige status bekijken door de Zandbak tabblad op de Verkooppunt-API pagina.

Square Sandbox Niet ondersteund

iOS-integratie #

Om de integratie met de FooSales iPad appscroll naar beneden naar de iOS gedeelte op de Verkooppunt-API pagina en voer het volgende in bij iOS App Bundel ID's invoer:

com.foosales.FooSales

Voer dan het volgende in het URL-schema's voor iOS-apps invoer:

foosales

Square Toepassingsproductie Ios

Android-integratie #

Om de integratie met de FooSales Android-tablet-appscroll naar beneden naar de Android gedeelte op de Verkooppunt-API pagina klikt u op Nieuw Android-pakket toevoegen en voer het volgende in bij Naam pakket invoer:

com.foosales.FooSales

Voer dan het volgende in het Vingerafdruk invoer:

A5:54:9F:97:61:4E:D0:FE:7F:AD:12:53:3D:A9:31:D2:2A:E7:53:E6

Foosales Square Android-vingerafdruk

Square Integratie van terminals #

Als je van plan bent om FooSales te integreren met een Square Aansluiting, moet u de FooSales webhook toe te voegen aan uw Square applicatie. Van de Productie Klik op het tabblad op de menuoptie "Webhooks" om het submenu uit te vouwen. Selecteer het submenu-item "Subscriptions" (Abonnementen) om de Webhook-abonnementen sectie.

Square Webhooks Leeg 2022 06 27

Klik op de "Abonnement toevoegen" knop en voer een naam in voor de webhook zoals "FooSales Terminal API". Voer de webhook URL in voor uw website bijv:

[UW SITE]/wp-json/foosales/v4/webhook_square

Square Webhook Naam Url 2022 06 27

Vervolgens moet je Square laten weten welke gebeurtenissen het naar FooSales moet sturen door elke relevante gebeurtenis aan te vinken.

FooSales moet op de hoogte worden gebracht van de volgende gebeurtenissen:

• apparaat.code.gekoppeld
  • terminal.kassa.bijgewerkt
  • terminal.refund.updated

Zodra u op de "Sla" knop, ziet u uw nieuw toegevoegde webhookabonnement.

Square Webhooks Toegevoegd 2022 06 27

FooSales WordPress Plugin-instellingen #

Na het kopiëren van uw productie Toepassing ID en Toegangssleutelnavigeer naar uw WordPress beheerdersgebied en open de FooSales plugin instellingen. Onder Square Integratieplak uw Toepassing ID en Toegangssleuteldan uw instellingen opslaan en je kunt aan de slag!

Square Integratie Foosales Plugin Instellingen

Square-aansluiting koppelen #

Om een betaling te verwerken bij het afrekenen met een Square Aansluitingmoet je een Terminal-apparaat koppelen met FooSales.

Let op dat dit niet nodig is bij gebruik van FooSales met een Square Voet, Lezer voor magneetstrip of Lezer voor contactloos en chip, zoals FooSales zal gewoon een betalingsverzoek sturen naar de Square Point of Sale & Payment app geïnstalleerd op dezelfde tablet bij het gebruik van deze apparaten.

Om een Terminal-apparaat te koppelen met FooSales, open je het FooSales Instellingen scherm en scroll omlaag naar Square Instellingen. Hier kunt u selecteren welke Square locatie moet worden gekoppeld aan het apparaat waarop de FooSales app draait. Voor instructies over het instellen van meer dan een Square locatie, lees de Beheer meerdere locaties met Square helpdocumentatie.

Fs-instellingen Square Locatie

Vervolgens moet je je eerst aanmelden bij de Terminal met een apparaatcode die wordt gegenereerd in FooSales. Klik op de "Code genereren" om een nieuwe apparaatcode te genereren. Zodra de code is gegenereerd, hoeft u alleen nog maar 5 minuten In dat geval moet je een nieuwe code genereren en opnieuw proberen te koppelen.

Fs-instellingen Square Apparaatcode

Zodra je de apparaatcode hebt ingevoerd en de Terminal is geladen, wordt de Square Instellingen in de FooSales app zal updaten om aan te geven dat het succesvol gekoppeld is met het apparaat.

Fs-instellingen Square-apparaat gekoppeld

Na het succesvol koppelen van een apparaat, zal FooSales onthouden het unieke apparaat identificatie bij het vastleggen van betalingen totdat het apparaat is specifiek ongepaard. Dit betekent dat je hetzelfde apparaat aan meerdere FooSales apps kunt koppelen door de bovenstaande instructies te volgen.

Om een nieuwe apparaatcode in te voeren op de Square Terminal die is gegenereerd door een andere FooSales-app, moet u zich afmelden bij het gekoppelde apparaat terwijl u de FooSales-app in zijn oorspronkelijke stand laat staan. gekoppeld staat. Naar afmelden van de gepaarde Square AansluitingVeeg vanaf de linkerzijde van het scherm over het apparaat om het uitschuifmenu weer te geven, tik op Instellingen en tik vervolgens op de Afmelden waardoor het apparaat terugkeert naar het inlogscherm. Je kunt er dan voor kiezen om je opnieuw aan te melden met de nieuwe apparaatcode.

Ontkoppelen Square-aansluiting #

Als FooSales is gekoppeld met een specifieke Square Terminal en je wilt het koppelen met een ander apparaat of de Square locatie die FooSales associeert met het gekoppelde apparaat te wijzigen, moet u eerst tikken op de Ontkoppelen om het apparaat te ontkoppelen om een andere locatie te kiezen en een nieuwe apparaatcode te genereren. Naar afmelden van de gepaarde Square AansluitingVeeg vanaf de linkerkant van het scherm over het apparaat om het uitschuifmenu weer te geven, tik op Instellingen en tik vervolgens op de Afmelden waardoor het apparaat terugkeert naar het inlogscherm. Je kunt je dan opnieuw aanmelden met een nieuw gegenereerde apparaatcode.

Betalingen verwerken bij het afrekenen met de Square-terminal #

Als je klaar bent om een bestelling af te ronden op de Kassa scherm in FooSales met behulp van een gepaarde Square Aansluitingkiezen Square Terminal Betaling als betalingsmethode.

Screenshot van Foosales Checkout met behulp van de Square terminal kaartlezer betaalmethode

Wanneer u op de BetaalknopEr wordt een afrekenverzoek naar je gekoppelde e-mailadres gestuurd. Square Aansluiting. Volg de aanwijzingen op de Square Terminal om de betaling te verwerken. De FooSales app zal wachten tot het afrekenen succesvol is afgerond.

Square Terminal Afrekenen Wacht

Zodra de betaling succesvol is afgerond, zal FooSales de bestelling in uw WooCommerce database.

Betalingen verwerken bij de kassa met behulp van Square-lezer #

Als je klaar bent om een bestelling af te ronden op de Kassa scherm in de FooSales app met behulp van een Square lezerkiezen Square Lezer Betaling als de betalingsmethode. De FooSales web app ondersteunt alleen handmatige invoer van creditcards en Square Terminal betalingen op dit moment, dus je zou moeten selecteren Square Handmatige betaling of Square Terminal Betaling als betalingsmethode.

Square Lezer Betalingsmethode

Tik op de Betaalknop opent een Square betalingsscherm die het totaal van de bestelling van het afrekenscherm bevat. Je kunt nu de kaartbetaling afhandelen met je Square hardware zoals je normaal zou doen of handmatig de kaartgegevens invoeren in het geval van de web app.

Square Integratieproceskaart

Zodra de betaling succesvol is afgerond, word je teruggestuurd naar de FooSales app en wordt de bestelling ingediend en gemarkeerd als Voltooid in uw WooCommerce winkel. De Square transactie wordt gekoppeld aan uw WooCommerce bestelling. Als u de afgeronde bestelling opent op de Bestellingen scherm zie je de betalingsmethode gemarkeerd als Square werd gebruikt om de betaling te verwerken. Als je op deze tekst tikt, wordt de gekoppelde Square-transactie geopend in een browservenster.

Als u naar de WooCommerce Bestelling in uw WordPress beheerdersgebiedziet u de betalingsmethode gemarkeerd als Square samen met een link naar Bekijk de transactie in een nieuw browsertabblad.

Square Integratie Woocommerce Bestelling

Handmatige kaartverwerking bij de kassa #

Als je geen Square Reader hebt of in noodgevallen, kun je nog steeds de kaartgegevens van de klant handmatig invoeren bij het afrekenen om een betaling te verwerken. Selecteer Square Handmatige betaling als betalingsmethode.

Wanneer u op de Betaalknop, verschijnt er een formulier waarin je het kaartnummer, de vervaldatum en CVC kunt invoeren om de betaling te verwerken. Zodra de betaling succesvol is verzonden, zal FooSales de bestelling afronden en verzenden naar uw WooCommerce winkel.

Square Handmatig Kaartformulier

Een bestelling terugbetalen #

Als u uw Square Toegangssleutel in uw FooSales WordPress plugin instellingen en je een bestelling terugbetaalt in FooSales, wordt de Square-transactie automatisch teruggestort op de kaart waarmee de betaling oorspronkelijk is gedaan. Als de transactie bevatte gesplitste offertes of de restitutie mislukt om een onbekende reden is de bestelstatus gewijzigd in Terugbetaald in WooCommerce en een foutmelding wordt weergegeven waarmee je de transactie kunt bekijken en de betaling handmatig kunt terugbetalen via je Square-account.

Let op: Restitutie van een bestelling die oorspronkelijk online is geplaatst (dus niet via FooSales) of handmatig via de WooCommerce back-end niet automatisch terugbetalen van de Square betaling. Als u een bestelling uit uw WordPress beheerdersgebied in plaats van FooSales of als je een bestelling in FooSales wilt terugbetalen die oorspronkelijk online is geplaatst, moet je klikken op de knop Bekijk transactie link in de orderweergave om de betaling te openen en handmatig terug te betalen via je Square Dashboard en stel dan de WooCommerce bestelstatus naar Terugbetaald.

. Als u de betaling oorspronkelijk hebt verwerkt op een gekoppelde Square Aansluiting en de originele kaart moet worden overlegd, zoals bij een Interac-debetkaart, wordt er een restitutieverzoek naar de gekoppelde kaart gestuurd. Square Aansluiting en de FooSales-app zal wachten tot de terugbetaling met succes is voltooid.

Square Terminal Terugbetaling

Als je de betaling oorspronkelijk hebt verwerkt met een Square lezer in de iOS- of Android-app en de originele kaart moet worden getoond, zoals bij een Interac-debetkaart, moet de terugbetaling rechtstreeks worden gedaan in de Square Verkooppunt app op de tablet, niet binnen de FooSales app.

Tags , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,