1. /
  2. /
  3. Onderwerpen
  4. /

Vernieuwen van achtergrondgegevens

In eerdere versies van de FooSales WordPress plugin en FooSales appsDe enige manier om de laatste product- en ordergegevens van je winkel op te halen was om de FooSales app te sluiten en opnieuw te starten of je winkel los te koppelen en opnieuw te verbinden. Dit maakte het beheren van productvoorraad, productprijzen en nieuwe bestellingen moeilijk wanneer je de app op meerdere apparaten gebruikt. Sinds

Sinds iPad en Android tablet apps (versie 2.1.0) / FooSales WordPress plugin (1.15.0) en Web app (versie 1.7.0)/ FooSales WordPress plugin (1.21.0)gegevens worden nu in de cache opgeslagen op je apparaten en updates worden opgehaald via handmatig of automatisch op de achtergrond.

Handmatige gegevensupdates #

Als je automatische gegevensupdates op de achtergrond hebt uitgeschakeld, of als je gewoon snel de laatste gegevensupdates wilt ophalen, kun je handmatig een gegevensupdate starten in FooSales.

Tablet-apps #

Als je naar beneden trekt boven een van de producten, bestellingen of klantenlijsten, zal FooSales een snelle controle uitvoeren om te zien of er updates zijn geweest in WooCommerce om producten of bestellingen of nieuw geregistreerde klanten sinds de laatste keer dat je handmatig de lijsten ververst. U ziet wanneer de laatste gegevensupdate was en als u automatische achtergrondupdates hebt ingeschakeld, wanneer de volgende automatische gegevensupdate zal zijn. Nieuw toegevoegde of bijgewerkte bestellingen en producten verschijnen automatisch in de app en worden in de cache van je apparaat opgeslagen. Nieuw geregistreerde klanten worden toegevoegd aan je klantenlijst en ook opgeslagen op je apparaat.

Vernieuwen van gegevens op de achtergrond bij apps

Webapplicatie #

Als u klikt op het vernieuwen pictogram boven een van de producten, bestellingen of klantenlijsten FooSales zal een snelle controle uit te voeren om te zien of er updates zijn in WooCommerce om producten of bestellingen of nieuw geregistreerde klanten sinds de laatste keer dat u handmatig vernieuwde de lijsten. Als u met uw muis over het vernieuwen pictogram gaat, kunt u zien wanneer de laatste gegevensupdate is voltooid, en als u automatische achtergrondupdates hebt ingeschakeld, wanneer de volgende automatische gegevensupdate is gepland. Nieuw toegevoegde of bijgewerkte bestellingen en producten verschijnen automatisch in de app en worden in de cache van je apparaat opgeslagen. Nieuw geregistreerde klanten worden automatisch toegevoegd aan je klantenlijst en opgeslagen op je apparaat.

Achtergrondgegevens vernieuwen

Automatische gegevensupdates #

Als je wilt dat updates op gezette tijden worden opgehaald in de achtergrond terwijl je de app gebruikt, kun je deze functie inschakelen door de frequentie in te stellen waarmee FooSales moet controleren op updates. Als je de Scherm Instellingen In de app is er een schuifregelaar waarmee je kunt instellen hoe vaak deze achtergrondupdates plaatsvinden.

Schuifregelaar frequentie achtergrondupdates

De schuifknop instellen op de minimumwaarde van 0 minuten (nul) schakelt automatische updates op de achtergrond uit. In dit scenario is de enige manier om updates op te halen het gebruik van de handmatige methode die hierboven is uitgelegd door naar beneden te trekken om te vernieuwen in de product-, order- of klantenlijsten in de iPad of Android tablet apps, of door te klikken op het vernieuwingspictogram in de webapp.

Houd er rekening mee dat als je minimaliseert of sluit de FooSales iPad of Android tablet app, de achtergrond gegevens updates zullen worden geschorst om onnodig batterij- en dataverbruik te voorkomen. Wanneer je de tablet-app herstelt of opnieuw opent, worden de updates op de achtergrond hervat. Er wordt een updatecontrole uitgevoerd zodra de app weer actief wordt nadat er verbinding is gemaakt met je winkel en daarna worden er volgende controles uitgevoerd met de opgegeven frequentie.

Lokaal opgeslagen gegevens wissen #

Als je alle cachegegevens op je apparaat wilt wissen, kun je dit doen door simpelweg op de knop Resync knop op de Instellingen scherm om alle lokaal opgeslagen gegevens te verwijderen en je winkelgegevens opnieuw te synchroniseren. Dit kan een handige stap zijn bij het oplossen van bepaalde problemen, zoals dubbele producten en problemen met het hersynchroniseren van de database. Dit kan een paar minuten duren en je zult niet in staat zijn om de app te gebruiken totdat het proces is voltooid. Nadat dit is gedaan, zal FooSales de gegevens weer lokaal opslaan op het apparaat.

Resynchronisatie van achtergrondgegevens

Tags , , , , , , ,