1. /
  2. /
  3. Onderwerpen
  4. /
  5. Codeknipsels
  6. /

FooSales Bestel Meta Updates

FooSales heeft de mogelijkheid om "Online Only" en "POS Only" orders afzonderlijk te bekijken in de WooCommerce Analytics  > Bestellingen rapport. Dit wordt bereikt door een 'Verkoopkanaal' filter.

Screenshot 2022 08 18 Om 13.35.11

Alleen orders die zijn gemaakt nadat de FooSales WordPress plugin is bijgewerkt naar versie 1.28.1 bevatten de vereiste order meta om "Online Only" orders te bekijken.

Om ervoor te zorgen dat eerdere online bestellingen nauwkeurig worden weergegeven wanneer je het filter 'Alleen online' gebruikt, moet je een script uitvoeren dat de relevante meta toevoegt aan alle bestellingen die zijn verwerkt via de online kassa. Om het gemakkelijker voor je te maken om dit te doen, hebben we een eenvoudige plugin gemaakt waarmee je de updates in kleine batches kunt uitvoeren. Als je verder wilt gaan en de metagegevens aan eerdere bestellingen wilt toevoegen, volg dan deze stappen:

1. NB: We raden u ten zeerste aan eerst een back-up te maken van uw huidige websitebestanden en database voordat u verder gaat en waar mogelijk gebruik te maken van een staging site.
  2. Downloaden FooSales Bestel Meta Updater plugin
  3. Inloggen op uw WordPress Admin Dashboard
  4. Ga naar Plugins > Nieuw toevoegen in het hoofdmenu
  5. uploaden het zip-bestand van de plugin
  6. Klik op Plugins in het hoofdmenu
  7. Zoek de plugin en Activeer het
  8. Ga naar FooSales Bestel Meta Updater in het hoofdmenu
  9. Screenshot 2022 08 18 Om 13.49.19In dit scherm kun je de metagegevens van de bestelling toevoegen die kunnen worden gebruikt om te bepalen of eerdere bestellingen online zijn geplaatst. Standaard wordt de FooSales Bestel Meta Updater plugin zal 100 orders per keer bijwerken. Dit is een veilige limiet en zou slechts een seconde in beslag mogen nemen. Afhankelijk van de grootte van je database en de capaciteit van je server, kun je het aantal orders naar behoefte aanpassen.
  10. Zodra u het gewenste bestelbedrag hebt ingesteld, klikt u op de knop Updater uitvoeren knop. De FooSales Bestel Meta Updater plugin zal dan het opgegeven aantal bestellingen bijwerken.
  11. Screenshot 2022 08 18 om 13.49.31Nadat elke batch is voltooid, gaat u verder met het uitvoeren van het updateprogramma door te klikken op de knop Updater uitvoeren knop totdat er geen orders meer zijn die moeten worden bijgewerkt.
  12. Screenshot 2022 08 18 om 13.49.55Wanneer er nul bestellingen overblijven, verwijder dan de FooSales Order Meta Updater plugin door te gaan naar Plugins in het hoofdmenu en vervolgens het deactiveren en verwijderen van de FooSales Bestel Meta Updater plugin.

Alle bestellingen die online zijn geplaatst, moeten nu de FooSales bestelmeta bevatten en worden weergegeven in je WooCommerce Analytics Bestellingen Rapport. Als de bestellingen niet correct worden weergegeven, moet u mogelijk de cache van WooCommerce Analytics wissen. Volg hiervoor deze stappen:

1. Inloggen op uw WordPress Admin Dashboard
  2. Ga naar WooCommerce > Status > Gereedschap
  3. Screenshot 2022 08 18 Om 13.56.38Scroll naar beneden naar de Cache voor analyse wissen instelling en klik op de Duidelijk knop.

Tags , , , , ,