1. /
  2. /
  3. Onderwerpen
  4. /
  5. Betalingen
  6. /

Stripe Integratie van betalingen

FooSales integreert met Stripe terminal BBPOS WijsPOS™ E, BBPOS Chipper™ 2X BT, BBPOS WisePad™ 3, Stripe Lezer M2 en Verifone P400 slimme lezers om in-persoon kaartbetalingen direct vast te leggen in de FooSales web app en FooSales tablet-apps voor een naadloze checkout ervaring. Bestelling totalen worden verzonden naar Stripe bij het afrekenen en FooSales automatisch voltooit de WooCommerce bestelling zodra de betaling succesvol is afgerond.

Opmerking: De Stripe Toevoeging betalingen is vereist voor de Stripe integratie die beschikbaar is als een optionele extra bij aankoop van een Plan voor één of meerdere domeinen of je kunt het apart kopen als je het wilt toevoegen aan een bestaand plan.

Vereisten #

Het volgende is vereist voor de Stripe betalingsintegratie:

* BBPOS Chipper™ 2X BT, BBPOS WisePad™ 3 en Stripe Reader M2 worden alleen ondersteund in de FooSales iPad en Android tablet apps.

Setup #

Om FooSales en Stripe met elkaar te laten communiceren, moet je minstens één Stripe Locatie lezer en ontvang ook uw Publiceerbare sleutel en Geheime sleutel van uw Stripe Dashboard.

Stripe Lezer Locaties #

Om een BBPOS WisePOS™ E-lezer, BBPOS Chipper™ 2X BT-lezer, BBPOS WisePad™ 3 lezer, Stripe lezer M2 of Verifone P400 lezer om betalingen te verwerken bij het afrekenen, moet u ten minste één locatie toevoegen aan uw Stripe Dashboard.

Om een Stripe-locatie toe te voegen, log je in op je Stripe Dashboard en navigeer naar Betalingen > Lezers > Locaties

Stripe Locaties New Dash

Klik op de Nieuw knop om je eerste Stripe locatie toe te voegen door een naam en adres voor de locatie.

Stripe Locatie toevoegen Nieuw dashboard

Klik op de Sla knop om je nieuwe locatie toe te voegen. Je kunt nu de locatiedetails bewerken door op de locatie op je dashboard te klikken. Als je een aangepast splashscreen wilt weergeven op je BBPOS WisePOS™ E-lezer of Verifone P400 lezer Zodra je het aansluit op FooSales, kun je op de locatie van de Instellingen lezer knop.

Stripe Locatie bewerken Nieuw dashboard

Standaard toont Stripe zijn eigen splash screen op de reader wanneer hij opstart en verbinding maakt met je account. Klik op de Nieuw uploaden knop om je aangepast 720 B x 1280 H (BBPOS WisePOS™ E) of 320 B x 480 H (Verifone P400) als splash-scherm te gebruiken.

Stripe Upload Splash Nieuw dashboard

Nadat je je eigen afbeelding hebt geüpload, kun je de grootte naar wens aanpassen en het dialoogvenster sluiten. Wanneer FooSales voor de eerste keer verbinding maakt met je reader, zal je aangepaste splash-afbeelding na een korte tijd worden weergegeven en vervolgens de splash-afbeelding blijven totdat je je aangepaste afbeelding verwijdert of een nieuwe uploadt.

Stripe Splash Nieuwe Dash geüpload

Stripe API Sleutels #

Je kunt je Stripe API-sleutels bekijken door in te loggen op je Stripe Dashboard en navigeren naar Ontwikkelaars > API-sleutels.

Opmerking: Raadpleeg voor meer gedetailleerde instructies en informatie Stripe's API-sleutels documentatie.

Live API-sleutels #

Zodra uw Stripe account is ingesteld en geverifieerd, heb je toegang tot uw live API-sleutels die kunnen worden gebruikt om echte kaarten te verwerken bij het afrekenen.

Stripe Api Keys Live New Dash

API-sleutels testen #

Als je je Stripe account nog niet hebt geverifieerd en je wilt een test creditcard gebruiken om de integratie te testen, dan kun je je Stripe account instellen om testgegevens te gebruiken door de optie Testgegevens bekijken die test-API-sleutels genereert die je kunt gebruiken.

Stripe Api toetsen Test nieuwe dashboard

Je kunt dan een van Stripe's testkaartnummers bij het afrekenen in FooSales (let op: echte kaarten werken niet in de testmodus).

FooSales WordPress Plugin-instellingen #

Na het kopiëren van je live Publiceerbare sleutel en Geheime sleutelnavigeer naar uw WordPress beheerdersgebied en open de FooSales plugin instellingen. Op de Integratie tab uonder Stripe Betalingen, plak je live Publiceerbare sleutel en Geheime sleuteldan uw instellingen opslaan en je kunt aan de slag!

Stripe Wp-instellingen

Stripe Reader Registratie en Koppeling #

Om een betaling te verwerken bij het afrekenen met de BBPOS WijsPOS™ E, BBPOS Chipper™ 2X BT-lezer, BBPOS WisePad™ 3, Stripe Lezer M2 of Verifone P400 lezer moet je het readerapparaat registreren of koppelen met de FooSales app. Open de FooSales Instellingen scherm in de app en scroll naar beneden naar Stripe Instellingen. Hier kun je kiezen welke Stripe locatie moet worden gekoppeld aan het apparaat dat je wilt gebruiken met de FooSales app.

BBPOS WisePOS E Registratie #

Om een BBPOS WisePOS™ E-lezer en deze toewijzen aan de gekozen locatie, moet u het volgende doen:

1. Zorg ervoor dat het apparaat waarop FooSales draait en de BBPOS WisePOS™ E-lezer zijn op de hetzelfde lokale netwerk
  2. Veeg van de linkerzijde van het scherm om het uitschuifbare paneel te tonen
  3. Tik op de Instellingen knop op het uitschuifbare paneel
  4. Ga naar 0-7-1-3-9 als de admin PIN
  5. Tik op de Koppelingscode genereren knop om een registratiecode

Voer de registratiecode in en voorzie een aangepast label om de lezer gemakkelijk te identificeren in uw Stripe Dashboard. Druk op de Stripe lezer toevoegen knop om de lezer te registreren en toe te voegen aan de gekozen locatie.

Stripe Foosales Locatie Wisepos

BBPOS Hakselaar 2X BT Koppeling #

Om de FooSales iPad of Android tablet app te koppelen met uw BBPOS Chipper™ 2X BT-lezerSelecteer de locatie die je wilt associëren met je lezer en kies Bluetooth-lezer op de Type lezer omschakelen.

Stripe Hakselaar Ios

Zorg ervoor dat je Bluetooth-lezer is ingeschakeld en tik op de knop Ontdek lezers knop om Bluetooth-lezers in de buurt te zoeken. Je ziet een lijst met Bluetooth-lezers in de buurt en hun serienummers. Het LED-lampje op je BBPOS Chipper™ 2X BT-lezer knippert met verschillende kleuren zodra het is ontdekt.

Stripe Bluetooth-lezers ontdekken

Tik op het serienummer van je reader om deze te koppelen met FooSales. Het serienummer van de Bluetooth-lezer wordt opgeslagen op het apparaat zodat het in de toekomst automatisch kan worden gekoppeld. Als je een andere Bluetooth-lezer wilt koppelen, kun je op de knop Ontkoppelen knop om andere lezers in de buurt opnieuw te ontdekken.

Stripe Hakselaar Gekoppeld

BBPOS WisePad 3 koppelen #

Om de FooSales iPad of Android tablet app te koppelen met uw BBPOS WisePad™ 3 lezerSelecteer de locatie die je wilt associëren met je lezer en kies Bluetooth-lezer op de Type lezer omschakelen.

Stripe Hakselaar Ios

Zorg ervoor dat je Bluetooth-lezer is ingeschakeld en tik op de knop Ontdek lezers knop om Bluetooth-lezers in de buurt te zoeken. Je ziet een lijst met Bluetooth-lezers in de buurt en hun serienummers. Het Bluetooth-pictogram knippert op uw BBPOS WisePad™ 3 lezer terwijl het ontdekt wordt.

Stripe Bluetooth-lezers ontdekken

Tik op het serienummer van je reader om deze te koppelen met FooSales. Het Bluetooth-pictogram stopt met knipperen op uw BBPOS WisePad™ 3 lezer zodra het gekoppeld is met je tablet. Het serienummer van de Bluetooth-reader wordt opgeslagen op het apparaat zodat het in de toekomst automatisch kan koppelen. Als u een andere Bluetooth-lezer wilt koppelen, kunt u op de knop Ontkoppelen knop om andere lezers in de buurt opnieuw te ontdekken.

Stripe Hakselaar Gekoppeld

Stripe Lezer M2 Koppeling #

Om de FooSales iPad of Android tablet app te koppelen met uw Stripe Lezer M2Selecteer de locatie die je wilt associëren met je lezer en kies Bluetooth-lezer op de Type lezer omschakelen.

Stripe Hakselaar Ios

Zorg ervoor dat je Bluetooth-lezer is ingeschakeld en tik op de knop Ontdek lezers knop om Bluetooth-lezers in de buurt te zoeken. Je ziet een lijst met Bluetooth-lezers in de buurt en hun serienummers.

Stripe Bluetooth-lezers ontdekken

Tik op het serienummer van je reader om deze te koppelen met FooSales. Het serienummer van de Bluetooth-lezer wordt opgeslagen op het apparaat zodat het in de toekomst automatisch kan worden gekoppeld. Als je een andere Bluetooth-lezer wilt koppelen, kun je op de knop Ontkoppelen knop om andere lezers in de buurt opnieuw te ontdekken.

Stripe Hakselaar Gekoppeld

Verifone P400 Registratie #

Let op: Stripe raadt aan om productie-implementaties aan te sluiten op het handelsnetwerk via routernetwerken met behulp van een ethernetkabel in plaats van WiFi te gebruiken, dat soms onbetrouwbaar kan zijn bij gebruik van de Verifone P400 lezer.

Om een Verifone P400 lezer en deze toewijzen aan de gekozen locatie, moet u op 0-7-1-3-9 op het apparaat om een registratiecode. Voer de registratiecode in en voorzie een aangepast label om de lezer gemakkelijk te identificeren in uw Stripe Dashboard. Druk op de Stripe lezer toevoegen knop om de lezer te registreren en toe te voegen aan de gekozen locatie.

Stripe Foosales Locatie

Zodra de lezer met succes is geregistreerd, maakt FooSales automatisch verbinding met de lezer zodat deze kan worden gebruikt om kaarten te verwerken bij het afrekenen.

Stripe Lezer aangesloten

Betalingen verwerken #

Als je klaar bent om een bestelling te voltooien op de FooSales Kassa scherm met een geregistreerd BBPOS WisePOS™ E-lezer of Verifone P400 lezer selecteer Stripe lezer als betalingsmethode.

Om een bestelling te voltooien met behulp van een gekoppelde BBPOS Chipper™ 2X BT-lezer selecteer Stripe BBPOS Hakselaar als betalingsmethode. Een bestelling voltooien met een gekoppelde Stripe Lezer M2 selecteer Stripe Lezer M2 als betalingsmethode. Een bestelling voltooien met een gekoppelde BBPOS WisePad™ 3 lezer selecteer Stripe BBPOS WisePad als betalingsmethode.

Stripe Kassa E1685614422423

BBPOS WisePOS E Betaling #

Wanneer u op de BetaalknopEr wordt een betalingsverzoek verzonden naar je verbonden BBPOS WisePOS™ E-lezer. Volg de aanwijzingen op het apparaat om de betaling te verwerken. De FooSales app zal wachten tot de betaling succesvol is afgerond.

Stripe Betaling Wisepos

BBPOS Hakselaar 2X BT Betaling #

Wanneer u op de BetaalknopEr wordt een betalingsverzoek naar je gekoppelde e-mailadres gestuurd. BBPOS Chipper™ 2X BT-lezer. FooSales zal verschillende prompts weergeven om je te informeren over de status van de lezer en of er extra invoer nodig is op het apparaat.

Stripe Versnipperaar Status

BBPOS WisePad 3 Betaling #

Wanneer u op de BetaalknopEr wordt een betalingsverzoek naar je gekoppelde e-mailadres gestuurd. BBPOS WisePad™ 3 lezer. Volg de aanwijzingen op het scherm van de lezer om de kaartgegevens vast te leggen. FooSales zal ook verschillende prompts weergeven die je informeren over de status van de lezer en of er extra invoer nodig is op het apparaat.

Stripe Wisepad Status

Stripe Lezer M2 Betaling #

Wanneer u op de BetaalknopEr wordt een betalingsverzoek naar je gekoppelde e-mailadres gestuurd. Stripe Lezer M2. FooSales zal verschillende prompts weergeven om je te informeren over de status van de lezer en of er extra invoer nodig is op het apparaat.

Stripe Versnipperaar Status

Verifone P400 Betaling #

Wanneer u op de BetaalknopEr wordt een betalingsverzoek verzonden naar je verbonden Verifone P400 lezer. Volg de aanwijzingen op het apparaat om de betaling te verwerken. De FooSales app zal wachten tot de betaling succesvol is afgerond.

Stripe Betaling

Voltooiing bestelling #

Zodra de betaling succesvol is afgerond, zal FooSales de bestelling naar je WooCommerce database. De Stripe-betaling wordt gekoppeld aan de WooCommerce bestellen. Als u de voltooide bestelling opent op de Scherm Bestellingen, zie je de betalingsmethode gemarkeerd als Stripe werd gebruikt om de betaling te verwerken. Als je op deze tekst tikt, wordt de gekoppelde Stripe-betaling geopend in een browservenster.

Als u naar de WooCommerce bestellen in uw WordPress beheerdersgebiedziet u de betalingsmethode gemarkeerd als Stripe lezer samen met een link naar Bekijk de betaling in een nieuw browservenster.

Stripe Bestelgegevens

Betalingen handmatig verwerken #

Als u geen BBPOS WisePOS™ E-lezer, BBPOS Chipper™ 2X BT-lezer, BBPOS WisePad™ 3-lezer, Stripe Reader M2 of Verifone P400 lezer Je kunt nog steeds handmatig kaartgegevens vastleggen bij het afrekenen om een betaling voor een bestelling te verwerken. Selecteer Stripe Handmatige betaling als betalingsmethode.

Wanneer u op de Betaalknop, verschijnt er een formulier waarin je het kaartnummer, de vervaldatum en CVC kunt invoeren om de betaling te verwerken. Zodra de betaling succesvol is verzonden, zal FooSales de bestelling afronden en verzenden naar uw WooCommerce winkel.

Stripe Handmatig Kaartformulier

Een bestelling terugbetalen #

Als je een bestelling in FooSales terugbetaalt, wordt de betaling in Stripe automatisch teruggestort op de kaart die oorspronkelijk is gebruikt. Als de terugbetaling mislukt om een of andere reden wordt de bestelstatus gewijzigd in Terugbetaald in WooCommerce en een foutmelding wordt weergegeven waarmee u de transactie kunt bekijken en de betaling handmatig kunt terugbetalen via de Stripe Dashboard.

Let op: Restitutie van een bestelling die oorspronkelijk online is geplaatst (dus niet via FooSales) of handmatig via de WooCommerce back-end niet automatisch terugbetalen van de Stripe betaling. Als u een bestelling uit uw WordPress beheerdersgebied in plaats van FooSales of als je een bestelling in FooSales wilt terugbetalen die oorspronkelijk online is geplaatst, moet je klikken op de knop Bekijk transactie link in de orderweergave om de betaling te openen en handmatig terug te betalen via je Stripe Dashboard en stel dan de WooCommerce bestelstatus naar Terugbetaald.

BBPOS WisePOS E Restituties #

Als je de betaling oorspronkelijk hebt verwerkt via een aangesloten BBPOS WisePOS™ E-lezer en de originele kaart moet worden getoond, een restitutieverzoek wordt verzonden naar het verbonden apparaat en de FooSales app wacht tot de terugbetaling succesvol is afgerond.

Stripe Terugbetaling Wisepos

BBPOS Hakselaar 2X BT Terugbetalingen #

Als je de betaling oorspronkelijk hebt verwerkt via een gekoppelde BBPOS Chipper™ 2X BT lezer, a restitutieverzoek zal worden verzonden naar je Stripe account en de FooSales app zal wachten tot de restitutie succesvol is afgerond.

Succes met terugbetalen

BBPOS WisePad 3 Restituties #

Als je de betaling oorspronkelijk hebt verwerkt via een gekoppelde BBPOS WisePad™ 3 lezer en de originele kaart moet worden getoond, een restitutieverzoek wordt verzonden naar het gekoppelde apparaat en de FooSales app wacht tot de terugbetaling succesvol is afgerond.

Stripe Restitutie Wisepad

Stripe Lezer M2 Terugbetalingen #

Als je de betaling oorspronkelijk hebt verwerkt via een gekoppelde Stripe Lezer M2, a restitutieverzoek zal worden verzonden naar je Stripe account en de FooSales app zal wachten tot de restitutie succesvol is afgerond.

Succes met terugbetalen

Verifone P400 terugbetalingen #

Als je de betaling oorspronkelijk hebt verwerkt via een aangesloten Verifone P400 lezer en de originele kaart moet worden getoond, een restitutieverzoek wordt verzonden naar het verbonden apparaat en de FooSales app wacht tot de terugbetaling succesvol is afgerond.

Stripe Terugbetaling

Tags , , , , , , , , , , , , , , , , , ,